keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

draaman välineitä

naamiot
Valitsimme valinnaiseksi opinnoksi naamiot. Mauri sanoi että jokaisen pitäisi pyrkiä tekemään kurssin aikana ainakin kaksi naamiota.
Minä päätin tehdä ensimmäisenä naamiaisten vampyyrin, eli ajatuksenani oli 1700-luvun naamiaistanssiaset. Tämän naamion tahdoin tehdä omien kasvojeni mukaan, joten heti piirtämisen ja suunnittelun jälkeen ensimmäisenä työvaiheenani oli kipsi valos omista kasvoistani. Sen teki Anu ja hyvin tekikin.

Itse sain tehdä tuon saman Jennylle, mutta siitä minulla ei ole kuvia. Tämä oli jännittävä prossessi.
Kun kipsi oli kovettunut ja saatu irti naamastani oli seuraavana vaiheena kolojen, nenän reikien ja epätasaisuuksien täyttäminen ja silottaminen savella. Tosin eipä se paljon auttanut omalla kohdallani. naamio kärsi niin paljon myöhemmin että siitä tuli muhkurainen kuin mikä...
Eli kun valos oli saatu silotettua peitin sen pinnat tarkasti märillä puhelinluettelon palasilla ja sen jälkeen oli aika liimavesiseoksella leikkimisen. Eli voimapaperia seokseen lillumaan ja hetkenpäästä palaset tarkasti naamaan..... siis kipsinaamaan. Nenä oli siinä hommassa vaikein, siksi siitä kai tuli loppujen lopuksi kaikkein muhkuraisin. Kun paperimömmöä oli "naamassa" viisi kerrosta (jokainen kuivunut erikseen välissä), oli aika yrittää irroittaa sitä valoksesta. No siitähän ei meinannut sitten tulla yhtään mitään... kipsistä lähti paljon palasia, paperinaamion reunoista tuli haavoja käsiin ja naamio myös repeili aivan liikaa irrotellessa. Oli pettynyt. Nyt naamio on siis muhkurainen kuin olisin saanut pahasti turpiini ennen valoksen ottamista. Nyt se on kuitenkin maalattu valkoiseksi ja reunat leikattu siistiksi ja vähän hiottukin epätasaisuuksia pois. Vielä siihen tulee paljon muutakin mutta siihen asti en ole vielä päässyt.
Kuten kuvassa näkyy olen aloittanut myös sen toisen naamion. Ja vaikka siltä näyttää se ei ole kenenkään pylly. :D Siitä tulee draamanaamiot yhdessä. Eli viereen tulee vielä iloinen naama. Olen suunnitellut tehdä niistä mustat joissa on kultaiset piirteet, mutta sen näkee sitten mikä onnistuu ja mikä ei. väliin olen suunnitellut jotain sulkia ja musta-kultaisen koristeellisen kepin jolla naamioita voi pitää kasvojen edessä. Eivät siis ole tarkoitettu pysymään kasvoilla pitämättä. Tämän hetkinen tilanne on että "naamat" ovat liian litteät ja seuraavaksi minun täytyy alkaa kasvonkohottajaksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti